Ürün açıklaması
Altuni piramit mazı yani doğu mazısı altın sarısı rengi ile peyzaj uygulamalarının favori bitkisi kış aylarında kahverengi olur ilk bahar ile birlikte altın sarısı rengi ile show yapar. Çit ve rüzgar kesme özelliği vardır soğuk ve sıcak havalara karşı dayanımı yüksektir. Park ve peyzaj uygulamalarında çok kullanılır. Rengini güneşten alır gölge alanlarda rengi yeşil ve mat olur nem ve rutubetten hoşlanmaz bu şekildeki ortamlarda mantar ve kök boğazı hastalığına yakalanması olasıdır.
Thuja Orientalis Pyramidalis Aurea Altuni piramit mazı Cupressaceae ailesinden gelen iğne yapraklı ağaçlardandır.3 ila 10 metre arasında değişen boylara erişirler. Eriştiği boy türüne göre farklılık göstermektedir. Yaygın olarak bilinen adı Thuja (Çuha) yada Hayat Ağacı anlamına gelen Arborvitae'dir. Çok yıllık yek gövdeli ve iğne yapraklı türlerdendir.Sürekli yeşil bitkidir. Yuvarlak formlu ve dik dallanan bir çok türleri vardır. Gövdeleri ince ve gri yeşil renkli ve mattır.. Yaprak renkleri Altuni mazıda, yaprak uçları altuni sarı ,top mazıda ise mavimtırak açık yeşildir.
Gri ve kahverengimsi küçük yuvarlak kozalak yaparlar. Soğuk ve ılıman bölgelerde tek veya gruplar halinde park ve bahçe tanzimlerinde kullanılırlar. Genellikle piramitsi bir görünüm sergileyen mazı ağaçlarının ince, pulsu bir dış kabuğu ve lifli bir iç kabuğu vardır. Dalları ya yatay bir konumdadır ya da yukarı doğru yönelmiştir. Sürgünlere karşılıklı olarak dizilen pulsu yapraklarının henüz olgunlaşmamış olanları iğnemsi biçimlidir. Ayrı dalların uçlarında oluşan yuvarlak biçimli erkek çiçek kümelerinin kırmızımsı ya da sarımsı rengine karşılık, oldukça küçük yapıdaki dili çiçek kümeleri leylağımsı yeşil renkleriyle ayırt edilir Ortalama 4-6 çift ince, esnek puldan oluşan yumurta biçimli kozalaklarının uzunlukları 8-16 mm arasında değişir.
Türkiye'de doğal olarak yetişmezler, ancak yaygın üretimi söz konusudur. Bu nedenle mazı fiyatları oldukça uygun hale gelmiştir. Türleri: (Thuja sp.) İkisi kuzey Amerika, üçü Doğu Asya orjinli olmak üzere mazı bitkisinin 5 türü vardır. Thuja koraiensis Thuja occidentalis Thuja plicata Thuja standishii Thuja sutchuenensis Üretimi: Tohum ve çelik yöntemiyle üretilirler. Ayrıca fazla tercih edilmemekle birlikte aşı yöntemiyle de üretilmektedirler. Çelikleme yönteminde anaç mazılardan çelikler Eylül-Ekim-Kasım aylarında alınarak kum perlit karışımı toprağa ekilir. Köklenme oranı oldukça yüksek bitkilerdir. Kışın dikilen çelikler baharda dikilenlerden daha sağlıklı olmaktadırlar.
Kışı geçiren çelikler ileride soğuklara daha dirençli hale gelirler. Budanması: Budama uygundurlar, budama zamanı yeni sürgün vermesinden evvel ilkbahar aylarıdır. Sulama: Uzun süre susuzluğa dayanıklıdır. Çok güneşil yada normal güneşli yerlerde iyi gelişirler. Toprak Gereksinimi: Her tür toprak ve kumda yetiştiği görülmektedir. Kireçli topraklarda bile yetişir.
etiket altuni piramit mazı,satılık altuni piramit mazı,altuni piramit mazı fiyatları,altuni piramit mazı satışı,altuni piramit mazı fiyat,altuni piramit mazı satınal,altuni piramit mazı üretimi,altuni piramit mazı satış,altuni piramit mazı satışı,altuni piramit mazı siparişi,altuni piramit mazı sipariş ver, altuni piramit mazı,satılık piramit mazı,piramit mazı satışı,piramit mazı internetten satın al,piramit mazı üretimi,piramit mazı satışı,satılık piramit mazı,satılık mazı,mazı bitkisi,piramit mazı üretimi