Ürün açıklaması
Terrariumların popülerliğinin artması ile altın çağını yaşayan sukulentin en çok tercih edilme sebebi kuşkusuz farklı bir güzelliği olması ve kolay bakımıdır. Birbirinden farklı türde sukulentler olduğu için siz de sukulentinizi seçerken kendinize en uygun olanını tercih etmelisiniz. Aloe, Aeonium, Adromischus, Cotyledon, Graptopetalum, Graptosedum, Crassula, Echeveria, Gasteria, Haworthia, Kalanchoe, Pachyphytum, Rochea, Senecio, Peperomia, Rhipsalis, Sansevieria, Sedum ve Tillandsia gruplarından oluşan Sukulent’ler bu grupların altındaki türleri ile yüze yakın çeşittedirler.
Soğuk bölgelerde yaşıyorsanız Echeveria grubundan bir sukulent tercih etmeniz bitkiniz için daha sağlıklı olacaktır. Tam tersi fazla sıcak bir bölgede iseniz Haworthia türü sukulentler sizin için çok daha rahat bakılacak ve uzun ömürlü bit yoldaş olacaktır. Sukulent bakımı ve sukulent yetiştiriciliği son yıllarda oldukça popüler bir uğraş. İnsanı minik bitkilerin dünyasına doğru ufak bir yolculuğa çıkaran bu uğraşın nasıl ve neden bu kadar popüler olduğu ise oldukça büyük bir merak konusu.
Öncelikle sukulent yetiştirme oldukça kolay ve hemen herkes yapabilir bunu. Ve bulunduğu ortamda fazla yer kaplamaması nedeniyle sukulent salona, yatak odasına, mutfağa ve ofise bile yerleştirilebilir. İşte bu nedenle de herkesin kolaylıkla gerçekleştirebildiği bir uğraş Sukulent Aranjmanı Yapımı / Sukulent Nasıl Dikilir? Görsel kaynak: hellohydrangea.com Yapı marketlerden, seralardan aldığınız sukulentleriniz öncelikle uygun bir saksı bulmanız gerekiyor. Burada püf noktası saksı boyutunun ne büyük ne de küçük olmaması gerektiği Gövdesine yetecek miktarda torak koyduğunuz saksınıza yaprakların iç içe geçmemesine dikkat ederek sukulentinizi yerleştirip köklerinin hava almadığından emin olarak toprakla etrafını çevirin. Bitkiniz saksı değişimi veya ilk saksıya ekim sonrasında 2 hafta içerisinde kök salacaktır. Altında su gideri olan bir kap tercih etmeniz altta su birikmemesi açısından daha rahat bir bakım sağlayacaktır.
BAKIMI Boydan değil enden genişleyen çok kök salmayan bitkilerdir. Çok sıcak bölgelerin bitkileri oldukları için çok fazla su istemezler. Sıcak günlerde 10 güne bir kış günlerinde 20-30 günde bir sulamak yeterlidir. Kumlu çöl toprağını sevdikleri için başka topraklarla değiştirilmemelidir. Gider çıkışı olmayan saksılar tercih edilmemelidir. Saksı tabanında su birikmesi köklerin çürümesine neden olabilir. Yarı aydınlık yarı karanlık ortamlarda, direk güneş ışığı almayacağı bir konumda bakılmalıdır.