Ürün açıklaması
Yaprak dökmeyen her dem yeşil dağ muşmulası çok güzel kırmızı meyveler veren bundan dolayı peyzaj bahçelerinde bu bitkiyi ön plana çıkaran güzelliği vardır. soğuk ve sıcak hava dayanımı yüksektir. üretim şekli çelik yöntemi ile yapılır. Fazla boylanmaz en fazla 3 metre boy yapar.
Dağ muşmulası ( Cotoneaster salicifolia), yaz kış yeşil kalan yer örtücü çalılardan bir bitkidir. Küçük ama çok sayıda yaprakları vardır. Yapraklarının üst yüzü koyu yeşil, alt kısmı grimsi yeşil ve tüylüdür. Mayıs-haziran aylarında beyaz ya da pembe renk açan çiçekleri tek ya da şemsiyemsi salkım biçimde olur. Kırmızı meyveleri vardır. Soğuğa çok dayanıklıdır. Çin'in orta kısımlarında doğal olarak yetişir. Ülkemizin özellikle sahil kesimlerinde yetiştirmeye uygundur. Dağ Muşmulası Toprak ve Besin İsteği Toprak isteği bakımından kanaatkardır. Hafif kumlu bahçe toprağında iyi gelişir. Kireçli, taşlık ve kayalık yerlerde olduğu gibi, normal ve asidik, kuru ve kumlu topraklar- i da da yetişir.
Tuzlu topraklar ve sahil arazide yetiştirmeye uygundur. Dağ Muşmulası Donlara Duyarlılık Şiddetli donlardan zarar görür. Dağ Muşmulası Sıcaklık ve Nem İsteği Sıcak ve ılıman deniz ikliminden hoşlanır. Dağ Muşmulası Tohum Özellikleri Meyve içinde 2-3 adet, kahverengi tohum bulunur. 1 kg.daki tohum sayısı 155.000 adet ve ortalama çimlenme % 50'dir. Dağ Muşmulası Tepe Şekli Dağınık bir tepe yapar. Tepe çapı 4-5 m.dir. Dağ Muşmulası Makaslama ve Budama Budamaya dayanıklıdır. Budama kırpma halinde ve az yapılmalıdır.
Dağ Muşmulası Büyüme ve Boylanma Yavaş büyür. Maksimum 3-4 m. boy yapar. Dağ Muşmulası Kök Yapısı Dış etkilere dayanıklı, yaygın ve kılcal kökler geliştirir. Dağ Muşmulası Işık İsteği Işık-yarıgölge ağacıdır. Dağ Muşmulası Meyve ve Çiçek Meyveler 4-6 mm. çaplı, yuvarlağımsı, bol ve açık kırmızı renkli olup bütün sürgünleri doldurur, lezzetlidir ve Aralık ayına kadar sürgünlerde kalır. Meyveler yaprak ile kontrast oluşturur. Haziran'da açan çiçekleri küçük ve beyaz renkli; sık ve 15 çiftten oluşan kurullar halindedir. Dağ Muşmulası Yaprak ve Sürgün Hep yeşil yapraklar 3-8 cm. uzun, mızrağımsı, üst yüzü parlak koyu yeşil ve buruşuk, alt yüzü İse yün gibi tüylüdür. Sonbahar renklenmesi sarı-açık kırmızı tonlardadır. Sürgünleri ince, zarif, sarkık ve plastik görünümlüdür.
Dağ Muşmulası Üretim Şekli Sonbaharda doğrudan veya +4 ü C‘ de 3 aylık soğuk katlamanın ardından ilkbaharda tohum ekimi ile; yarı olgun odun çelikleri ile Temmuz-Ağustos'ta camekanda, yeşil çelikle ilkbahar sonunda, sonbahar ve kışın sert çelikle sera ortamında üretilir. Üretiminde yanaştırma aşı da kullanılır. Dağ Muşmulası Diğer ÖzelliklerKirli hava şartlarına ve kent iklimine dayanıklıdır. Park ve bahçelerde grup ya da solliter olarak kullanılır. Çatı, balkon ve teraslarda yetiştirmeye uygundur. Meyveli olarak çok dekoratif görünür. Meyveleri iyi bir kuş yemidir.
satılık Dağ Muşmulası ,Dağ Muşmulası fiyatları,Dağ Muşmulası fiyat,Dağ Muşmulası satışı,Dağ Muşmulası fidanı,Dağ Muşmulası bitkisi fiyatları,Dağ Muşmulası bitkisi satışı,Dağ Muşmulası fidanı fiyatları,Dağ Muşmulası bitkisi satışı,Dağ Muşmulası,Cotoneaster salicifolia,satılık Cotoneaster salicifolia